Leseni obeski iz lesa tise.

Premera med 4 in 5 cm in debeline cca 5 mm.

Na njih so s pirografsko tehniko vžgani simboli Svete Geometrije ter slike Živali Moči. Obeski so premazani z BIO oljem (Belinka oil food contact).

Za nakup in več informacij nam pišite na info@srcni-ogenj.si.

15,00 

Opis

Tisa je drevo, ki lahko dočaka visoko starost. Po podatkih iz literature naj bi dosegla do 2000 let, za nekatera drevesa pa se ugiba, da so še mnogo starejša. V Veliki Britaniji naj bi uspevala drevesa stara okoli 4000 let. Njihova dejanska starost je vprašljiva saj se domneva, da naj bi bilo skupaj zraščenih več debel. Zaradi svoje dolgoživosti je številnim ljudstvom predstavljala simbol nesmrtnosti.

Kelti so tisi posvečali veliko pozornost, kar je še danes vidno na območju Velike Britanije in Irske, kjer so ob številnih cerkvah zelo stare tise. Cerkve so v času pokristjanjevanja postavljali na obrednih in svetih krajih poganskih ljudstev. Tisa je imela pomembno vlogo pri različnih obredih, ki so jih izvajali druidi in so bili povezani z onostranstvom in pogrebi. Povezana je bila z bogovi smrti. Z amuleti iz tise so se ščitili pred slabimi duhovi in strupenimi živalmi.

Tudi Slovanom je tisa predstavljala sveto drevo. Z amuleti so se ščitili pred uroki, čarovnicami in vampirji. Pri starih Grkih je bila tisa drevo boginje maščevanja Nemeze. Kristjani so jo imeli za simbol večnega življenja.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.