Elitni pomeni “izbrani šungit.” Medtem ko običajni šungita vsebujejo do 50% ogljika, ga ima elitni šungit do 98%. Zaradi tega dejstva elitni šungit močneje vpliva na človeško telo. Ima večjo gostoto in je v primerjavi z običajnim šungitom izredno lepega videza. Veliki kosi imajo večjo vrednost, saj so v naravi zelo redki, medtem ko so za pripravo šungitne vode in kopeli primernejši manjši koščki zaradi večje skupne površine, katera je v stiku z vodo. Večji košček elitnega šungita v obliki obeska ali žepnega kamna pa varuje naše zdravje, naše biopolje, krepi imunski sistem in poskrbi, da se počutimo bolje.

Šungitno vodo, ki jo pripravimo iz elitnega šungita, se lahko uporablja za zdravljenje mnogih bolezenskih stanj. Ima antibakteriološko učinkovanje in jo zato lahko uporabljamo za:

 • dezinfekcijo površin,
 • uničevanje bakterij,
 • odstranjevanje plesni ter glivic.

Zato je šungitna voda odlično sredstvo za čiščenje različnih stanovanjskih površin. Čiščenje igrač vaših malčkov s šungitno vodo vam tako zagotavlja, da vaši najmlajši ne bodo prišli v stik z neželenimi bakterijami in virusi. Šungitna voda je zelo učinkovita pri zdravljenju ran kot tudi pri lajšanju srbečic ter vnetij, ki so posledica pikov insektov. Uporabo šungitne vode priporočamo tudi za pranje sadja in zelenjave. Tako ta živila ostanejo dlje časa sveža. Šungitne vode iz elitnega šungita ne priporočamo za pitje na dnevni ravni. Za pitje se jo uporablja zgolj v terapevtske namene.

Velikost kamenčkov elitnega šungita: 0,5 do 2 cm.

Pakirano po 50 ali 100 g.

Počisti

27,00 44,00 

Opis

V današnjem času večina ljudi niti ne pomisli, da je voda lahko zelo učinkovito sredstvo proti mnogim boleznim, zato gremo v lekarno po zdravila v trenutku ko zbolimo.

Tukaj bi vam radi predstavili način kako narediti vodo koristno z medicinskega stališča. Običajno bi nam vsak zdravnik močno odsvetoval uživanje večje količine pijač z nizko pH vrednostjo ali uporabo le-teh za kuhanje (še posebej tistim z visokim nivojem želodčne kisline), saj bi naše telo lahko postalo preveč zakisano (neravnovesje kislinske osnove) in bi tako povzročalo negativne učinke na naše zdravje. Običajen nivo pH krvi je med 7,35 in 7,45. Oseba s povišanim pH krvi ali s spremembo pH za 0,2, bo zelo verjetno zbolela. Kljub temu pa je kisla voda znana kot izredno učinkovita pri zdravljenju določenih bolezni.

Z vedenjem, da je uporaba kisle vode priporočljiva v terapevtske namene, se pojavi vprašanje: kako pripraviti takšno vodo in kaj bi za to uporabili?

Najboljši način je, da se uporabi sorbente iz naravnih mineralov, katere najdemo v naravnem okolju in so sposobni očistiti vodo ter jo pripraviti do potrebnih lastnosti. V raziskavah, ki so jih izvedli pred kratkim, se je elitni šungit, zaradi svojih edinstvenih značilnosti, izkazal kot eden najboljših mineralov za te namene. Odlikuje ga učinkovitost mnogih drugih sorbentov, kot je recimo aktivno oglje, a je cenejši. Zato se sedaj šungit široko uporablja za filtracijo vode, tako za terapevtske namene (elitni šungit) kot tudi za pitje (običajni šungit). Tukaj je krajši seznam snovi, katere šungit odstrani iz vode, in zaradi česa je izredno dober čistilec:

 • železo,
 • mangan,
 • fenol,
 • klor,
 • nitrati in nitriti,
 • prosti radikali,
 • bakterije in mikroorganizmi,
 • vonjave, barva,
 • motnost,
 • fluorid …

V kolikor za čiščenje vode uporabljamo elitni šungit, dobimo torej čisto, a kislo vodo (njen pH je takrat med 3 in 5,5). Pitje vode s takšno vrednostjo pH se priporoča izključno v terapevtske namene. Takšne vode ni priporočljivo piti redno ali jo uporabljati za kuhanje (to velja še posebno za ljudi, ki imajo povišan nivo želodčne kisline).

Opomnik: Kislost mnogih pijač, ki jih pijemo od časa do časa, je višja (pH je nižji) od normalnih vrednosti:

 • mleta kava – pH 4,9
 • čaj – pH 5,2
 • alkohol – pH 3-4
 • mleko – pH 6,5
 • pomarančni sok – pH 3,6
 • Coca-Cola – pH 3

Kako pripravimo šungitno vodo iz elitnega šungita?

Kamenčke elitnega šungita, velikosti 0,5 do 2 cm, predhodno operemo in tako z njih odstranimo fin črn prah. Kamenčke elitnega šungita položimo v steklen ali keramičen vrč z vodo v razmerju 100 g elitnega šungita na 1 l vode. Da bi dobili največji učinek, pustimo elitni šungit stati v vodi tri dni. Tako bo naša voda popolnoma aktivirana in pripravljena za uporabo. Proces priprave vode ponavljamo tako, da izpraznjen vrč s kamenčki elitnega šungita ponovno napolnimo z vodo. Na ta način lahko redno ponavljamo ta postopek. Pri tem ni nevarnosti, da bi elitni šungit postal negativno nabit. Da bi tako pripravljena šungitna voda ostala vedno fizično čista (v izogib kopičenju nitratov, klora in pdb.), enkrat mesečno, za kakšno uro ali dve, postavimo kamenčke na dopoldansko sonce. V kolikor je voda, ki jo običajno uporabljamo, močno klorirana ali onesnažena, predlagamo menjavo kamenčkov elitnega šungita enkrat letno.

Tako pripravljeno šungitno vodo lahko uporabljamo tudi za obkladke ali za umivanje obraza. Tako koži povrnemo elastičnost in tonus kože. Šungitni fulereni namreč pospešijo proces regeneracije kože, kar lahko pomaga pri težavah z mladostniškimi aknami in pri drugih kožnih nepravilnostih.

Šungitne kopeli:

Kopeli z vodo, ki vsebuje elitni šungit, so izredno učinkovite za povrnitev energije in dobrega počutja, saj takšne kopeli zmanjšujejo utrujenost in izboljšujejo cirkulacijo. Za pripravo šungitnih kopeli je potrebno dati kamenčke elitnega šungita v manjšo mrežasto vrečko. Tako pripravljeno vrečko z elitnim šungitom postavimo za deset minut v kad napolnjeno z vodo. Da bi dosegli največji učinek, se priporoča, da ostanete v kadi s šungitno vodo vsaj dvajset minut.

Dodatne informacije

Teža

50 g, 100 g

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.