Izredno lepi, južnoameriški tkani prti iz bombaža. Prte lahko uporabljamo kot dele oblačil, za namizne prte, za šamanske ceremonije ali celo za nadaljnje ustvarjanje. Tkanina, iz katere so narejeni prti, je tkana v tradicionalnih vzorcih, s pisanimi črtami z rombi in pa tudi z drugimi simboli. Bolivijski obrtniki so vsak posamezni prt naredili skrbno in z ljubeznijo.

Material: 100 % pristna Aguayo, tradicionalna tkanina iz Andov, narejena iz bombaža

Aguayo, tkanina s pisanim robom in enobarvnim srednjim delom, je tradicionalna tkanina andskih prebivalcev (Inkovska kultura) v Boliviji in Peruju.

Barva: več različnih barv
Dimenzije: 117 x 117 cm

Počisti

48,00 

Opis

AGUAYO TKANINA

Aguayo je pravokoten kos blaga, ki se uporablja v tradicionalnih Andskih skupnostih Peruja, Bolivije, Ekvadorja, Čila in Argentine. Zelo je povezan je s kulturo Quechua in Aymara, ampak ga uporabljajo tudi drugi. Aguayo običajno vsebuje pisane črte z rombi in pa tudi z drugimi simboli. Ženske iz Quechua in Aymara uporabljajo to blago za nošenje otrok ter prenašanje izdelkov na trg. To blago so tamkajšnje ženske včasih izdelovale z ročnim tkanjem iz volne alpak, ovac ali lam in ga obarvale je z naravnimi svetlimi barvami.

Vsak od vzorcev Aguayo blaga pripoveduje svojo zgodbo o tam živeči skupnosti in vključuje simbole, ki so izvirni za njeno kulturo. Z uporabo značilnih barv, tehnik in oblikovanja se skupnosti medsebojno razlikujejo.

Danes tkalci ustvarjajo Aguyao blago iz bombaža, z uporabo modernih tkalnih strojev. To blago se potem uporablja za izdelovanje vreč, namiznih prtov, posteljnih prevlek in podobno. Veliko se ga prodaja na tržnicah z rokodelskimi izdelki. Kupujejo ga tako domačini kot turisti.

Dodatne informacije

Barva - osnovna

rdeča, rjava, bela, črna, oranžna, modra, zelena

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.