Kdo je Šaman?

Šaman je nekdo, ki je od nekdaj povezan z naravo, sliši šepet duhov v vetru, pozdravlja dež, slavi Energije Očeta Sonca in se povezuje z darovi Matere Zemlje.

Šamanizem je star toliko kot naše gore, globok tako kot naši oceani in širok tako kot naše Vesolje in še čez. Na dan, ko je Mati Zemlja vdahnila svoj prvi vdih se je rodil Šamanizem.

Uporablja se ga po vseh celinah našega planeta, od kar pomnimo. Že dolgo nazaj so naši predniki vedeli, da je življenje, ki je v harmoniji z vsem okoli nas, z ljudmi in z našimi Duhovnimi vodniki, tista prava pot do Božanske povezanosti. Živeti življenje s prakticiranjem Šamanizma ne zdravi samo naše Duše na njeni poti, ampak nam omogoča, da postanemo soizvajalci pri zdravljenju vsega kar obstaja.

Biti Šaman pomeni vedeti, da smo vsi del Enosti, da ne obstaja nič takega kot je ločenost ter, da je vse povezano v neskončnosti. Moč, ki teče skozi nas pri vsakem vdihu, je ista kot Moč, ki vsako jutro usmeri sončnice proti Soncu, spomladi povzroči klitje semen, pomaga starodavnim drevesom, da se skoraj dotikajo neba, pomaga izleči prvo jajce, pomaga skotiti prve mladiče, ki je vzrok, da Sonce zjutraj vzide in zvečer, da Luna in Zvezde napolnijo naše nočno nebo. Vse, kar obstaja, je povezano z eno, vsem skupno, Energijo. Delo Šamanov je, da drugim pomagamo postati tako zdravi in polni svetlobe, da na svoji poti lahko zdravijo in osvetljujejo vse okoli sebe.

Beseda Šaman prihaja iz Sibirskega plemena Tungus in pomeni Duhovni zdravilec in pa Tisti, ki vidi v temi. Vloga Šamana v družbi je biti Prerok, Zdravilec in čuvaj Svetih zgodb ter pesmi. Šamani prav tako izvajamo ceremonije in rituale za pomoč skupnosti, da bi le-ta lahko živela v harmoniji z Materjo Zemljo, vsemi štirimi Elementi, skritimi ljudstvi, Duhovnimi vodniki in pomočniki. Šamani izvajamo tudi ceremonije za posvetitev prehoda iz otroštva v odraslost, kar je pravzaprav proslavitev preobrazbe. Izvajamo potovanje Duš nazaj Domov, ko ta zapusti fizično telo. Šamani proslavljamo smrt, saj vemo, da Duša živi svoje nesmrtno življenje in se ob zapustitvi fizičnega telesa le vrača Domov, nazaj k Stvarniku. Pri svojem delu vedno zagotovimo, da je ta prehod za Dušo mehak in poln Ljubezni.

Šamani delujemo tudi na drugih področjih, smo vidci in imamo dar za komunikacijo z drugimi realnostmi ter Dimenzijami in s tistimi Duhovnimi vodniki, Učitelji in skritimi ljudstvi, ki tam prebivajo. Šamani potujemo do tam s pomočjo šamanskega bobna ali šamanske ropotuljice, s čimer dosežemo spremenjeno stanje zavesti. Na ta način zapustimo to realnost in vstopimo v Šamanski spodnji in/ali zgornji svet. Ko smo enkrat tam, v Šamanskem spodnjem in/ali zgornjem svetu, se nam odpre veliko novih realnosti in Dimenzij katere tako raziskujemo in delamo z njimi. V teh svetovih srečamo svoje Duhovne vodnike in pomočnike, svoje Živali Moči in Učitelja. Tam prejemamo navodila in informacije za zdravljenje posameznikov ali pokrajin. Na teh potovanjih in na Svetih ceremonijah Šamani pridobivamo tudi nova znanja in izkušnje o zdravljenjih.

Šamanizem se lahko uporablja na neomejenem številu področij, za zdravljenje, boljše počutje, vseeno pa obstajajo nekatere stalne prakse:

  • vračanje povezave z Živaljo Moči
  • odstranjevanje elementalov in entitet
  • Ekstrakcija entitet
  • Eekstrakcija iz čaker
  • vračanje Duše ali njenih delčkov
  • Psihopomp – sočutno spremljanje Duš v njihovo realnost
  • Obred prehoda
  • delo s čakrami in prano …